Palaa edelliselle sivulle

Muu maa mustikka, oma maa mansikka

Ylitorniota voidaan hyvällä syyllä pitää maatalouspitäjänä. Maatalous antaa työpaikan vajaalle 200:lle henkilölle. Maitoa Ylitorniolla toimitetaan meijeriin vuositasolla runsaat yhdeksän miljoonaa litraa ja yksinomaan naudanlihan tuotantoon suuntautuneita tiloja on alun toistakymmentä. Lisäksi Ylitorniolta löytyy muutama lammastila sekä - mitä ilmeisimmin - Lapin läänin ainoa kanala.

Viljelijäväestö on Ylitorniolla melko nuorta. Kolmasosa vuoden 2001 maataloustukien hakijoista haki nuorten viljelijöiden tukea. Peltoviljely perustuu pääasiassa nurmiviljelyyn ja viljelyala on noin 3000 hehtaaria. Rehuviljaa viljellään noin 300 hehtaarin suuruisella alalla. Lisäksi viljellään perunaa ja puutarhakasveja.

Ylitornion kunnan maataloustoimen henkilökunnan tehtävänä on käsitellä ylitorniolaisten maatalousyrittäjien maataloustukihakemukset sekä myöntää viljelijöiden maataloustuet. Lisäksi maataloustoimen tehtävänä on antaa lausuntoja ja neuvontaa mm. maatalousyrittäjien luopumistukeen ja investointeihin liittyvissä asioissa.