Palaa edelliselle sivulle

Lapsi- ja perhetyö

Tältä sivulta löydät tietoa Ylitornion perhepalveluista. Perhepalveluiden tavoitteena on tukea ja edistää lapsiperheiden hyvinvointia.

Perheneuvola

Ota yhteyttä perheneuvolaan silloin, kun tunnet tarvitsevasi tukea ja apua lasten kasvatuksessa, kasvuun ja kehitykseen liittyvissä pulmissa, parisuhdeasioissa ja erilaisissa elämänkriiseissä.

Perheneuvolapalvelut ovat maksuttomia, vapaaehtoisia ja luottamuksellisia kunnan lapsiperheiden palveluja. Vastaanotto Ylitorniolla kahden viikon välein.

Perheneuvolan yhteystiedot

sosiaalityöntekijä Anne Korva, puh. 040 825 0375, anne.korva@tornio.fi
psykologi Minttu Postila, puh. 040 4813392, minttu.postila@tornio.fi
toimistosihteeri Outi Myllyoja-Johansson, puh.050 566 4874
Jätä soittopyyntösi vastaajaan, otamme yhteyttä, tai yhteys sähköpostilla.
Perheneuvolan sivut

Kotona tehtävä perhetyö

Perhetyö on lapsiperheen hyvinvointia lisäävää määräaikaista, suunnitelmallista ja tavoitteellista työskentelyä. Perhetyöllä vahvistetaan perheen omia voimavaroja tukemalla perhettä lasten ja kodin hoidossa ja vahvistamalla arjen taitoja. Perhetyö on luottamuksellista ja perhettä kunnioittavaa.

Perhetyötä toteutetaan lapsiperheissä keskustellen, ohjaten ja yhdessä tehden. Tärkeä lähtökohta on tutustua perheeseen hyvin ja keskustellen selvittää perheen tarpeet ja toiveet.

Perhetyötä haetaan avopalveluohjaajan kautta. Lisätietoja voi kysyä neuvolasta, mielenterveystoimistosta, sosiaalityöstä ja perheneuvolasta.

Perhetyön yhteystiedot

Avopalveluohjaaja Hanna Isto, puh. 0400-314275, 
Perhetyöntekijä Mirka Sivula. puh. 040-1806755
Perhetyöntekijä Mirja Ala-Poikela, puh. 040-5465729

Ryhmämuotoinen perhetyö

Ryhmämuotoiseen perhetyöhön kuuluvat Perhekerhot, Tenavaparkki ja Perheleiripäivät. Palvelu on kaikille avointa.

Perhekerhot

Tenavatupa

Kaikille perheille avointa toimintaa tiistaisin klo 9-14 osoitteessa Alkkulanraitti 97 (kierrätyskeskuksen eteläpääty). Tenavatuvalla on mahdollisuus tavata muita perheitä, touhuta ja leikkiä yhdessä tai vain hengähtää kahvikupin ääressä keskustellen. Välillä toteutetaan myös teema- ja puuhapäiviä ja kutsutaan Tenavatuvalle vierailijoita.

Raanujärvi ja Mellakoski

Kaikille perheille avointa toimintaa Raanujärven ja Mellakosken kouluilla vuoroviikoilla torstaisin. Perhekerhoissa on mahdollisuus tavata muita perheitä, touhuta ja leikkiä yhdessä. Välillä toteutetaan myös teema- ja puuhapäiviä.


Tenavaparkki

Kaikille perheille avointa toimintaa osoitteessa Alkkulanraitti 97 (kierrätyskeskuksen eteläpääty). Tenavaparkki tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden hoitaa omia asioita, tehdä kodin askareita rauhassa tai vaikka levätä. Lapset puolestaan saavat mahdollisuuden leikkiä muiden lasten kanssa, opetella ryhmässä toimimista ja osallistua ohjattuun toimintaan. Omat eväät mukaan. Ilmoituksia voi seurata Meän Tornionlaakson Menovinkeistä.


Perheleiripäivät

Ryhmämuotoista perhetyötä toteutetaan yhteystyössä seurakunnan kanssa. Perhekerhot ja Tenavaparkki ovat lomalla kesäaikana.

Yhteystiedot

Seurakunnan nuoriso-ohjaaja Hille-Stina Huhtanen puh. 040-5219427
Perhetyöntekijä Mirka Sivula puh. 040-1806755
Perhetyöntekijä Mirja Ala-Poikela 040-5465729

Lisätietoa Ylitornion perhetyön toimintatavoista: Ylitornion ehkäisevän perhetyön mallinnus