Palaa edelliselle sivulle

Liikuntapalvelut

Ylitorniolla on kaupunkitason liikuntapalvelut. Liikuntapaikoista mainittakoon uimahalli, iso urheiluhalli ja jäähalli. Ylitorniolla on komeat vaaramaisemat ja niitä voi ihailla Ainiovaaran ja Aavasaksan talviurheilupaikoista sekä eri näköala- ja luontopoluilta.

Paikkakunnalla on useita vireitä urheiluseuroja ja siksi liikuntamatkailu muodostaa oleellisen osan kunnan matkailussa. Ylitorniolla on järjestetty useita suuria urheilutapahtumia, Fin-5, hiihdon SM-kisoja, valtakunnallinen naisvoimistelun musiikista liikkumaan tapahtuma, voimanoston arvokisoja sekä vuosittain kansainväliset pääsiäishiihdot.

Monipuolisten liikuntapaikkojen vuoksi kunnan urheilijat ovat menestyneet hyvin erilaisissa arvokilpailuissa, EM- ja MM-mitaleja on tullut yleisurheilussa, hiihdossa, hiihtosuunnistuksessa ja voimanostossa sekä vuosittain on saavutettu lukuisia SM-mitaleja. Joukkuelajeissa Ylitornio on kuulu jääkiekosta, Et-Po-72 pelaa II-divisioonassa ja seuran kasvatit ovat esiintyneet naisten- ja nuorten MM-kisoissa hyvällä menestyksellä sekä useissa etelän pääsarjajoukkueissa. Ylitorniolla on jääkiekossa liikuntapainotteinen lukio.

Ylitornio on etelästä tultaessa ensimmäinen kunta, jossa on upeat vaaramaisemat korkeuseroineen ja siksi kunta pyrkii panostamaan matkailussa hiihtoon ja reitistöihin.