Palaa edelliselle sivulle

 

Tornionlaakson kirjaston Lukuralli nimisen lukudiplomin

voi suorittaa Ylitornion ja Pellon alakouluissa. Vapaaehtoisen diplomin tavoitteena on herättää lukuinto, antaa elämyksiä ja  virikkeitä  sekä tutustuttaa kirjallisuuden eri lajeihin. Samalla kirjaston käyttö tulee tutuksi.

Jokaiselle luokka-asteelle on laadittu oma kirjalista. Diplomikirjoihin on koottu monipuolisesti luettavaa. Aloitteleville lukijoille on mukana helppolukuista kirjallisuutta. Kirjalistoissa on tyttöjä ja poikia kiinnostavaa kirjalllisuutta, sarjakuvia, uutuuksia ja muutama klassikkokin on mukana.

Lukuinnostuksen säilymiseksi kaikkia diplomiin kuuluvia kirjoja ei kannata lainata kerralla sillä lukemiseen on aikaa koko kouluvuosi. Kirjojen lukemisjärjestyksen jokainen voi valita itse.

Kaikki lukudiplomin kirjat löytyvät Tornionlaakson kirjastosta: Ylitornion tai Pellon kirjastosta tai kirjastoautosta. Kirjojen saatavuuden voit tarkistaa tästä.

Kirjasto

Kirjasto pitää yllä listaa diplomikirjoista. Kirjaston henkilökunta opastaa kirjaston käytössä ja  toimittaa ansaitut diplomit oppilaille toukokuussa. 

Koulu

Opettaja antaa koulussa ohjeet lukudiplomin suorittamiseen ja kontrolloi lukemisen. Opettaja toimittaa nimilistan diplomin suorittaneista oppilaista kirjastolle huhtikuun loppuun mennessä.

Koti

Kotien tehtävänä on kannustaa lasta ja auttaa kirjojen hakemisessa kirjastosta. Vanhemmat auttavat tarvittaessa lasta kirjojen lukemisessa, tukien lasta lukemisen oppisessa. Diplomikirjat eivät ole erityisessä hyllyssä, vaan lapset tutustuvat samalla kirjaston tapaan järjestää kirjat. Toivomme, että lapset ja vanhemmat kysyvät neuvoja kirjastosta.

Otamme mielellämme vastaan palautetta.

Lukuiloa!